Patru companii din Romania au obtinut titlul de Best Employer in Europa Centrala si de Est – Adobe Systems, Syngenta Agro, Tuca Zbarcea & Asociatii si McDonald’s Romania. Aceste companii au demonstrat ca reusesc sa-si implice si sa-si motiveze angajatii chiar si in perioade economice dificile, indiferent de tara si de concurenta pe piata fortei de munca, prin atentia constanta acordata angajatilor.

Hewitt Associates, companie de consultanta si outsourcing in domeniul resurselor umane, a anuntat rezultatele studiului Best Employers la nivelul Europei Centrale si de Est, studiu organizat anual in parteneriat media cu Wall Street Journal Europa.

Rezultatele studiului, in cadrul caruia au participat peste 160,000 angajati si 4,000 manageri de top din 11 tari, confirma ca organizatiile Best Employers, ce au angajati implicati, reusesc sa opreasca procesul de scadere a motivatiei in companie, proces determinat de situatia economica actuala.

Rezultatele studiului realizat de Hewitt arata ca 31% dintre organizatiile participante au observat o scadere a implicarii angajatilor lor – comparand cu doar 15% in anii trecuti. Implicarea angajatilor este pusa in pericol in perioade de instabilitate economica – perioade in care, de fapt, companiile au cea mai mare nevoie de angajati implicati.

“Vestea buna este faptul ca tendinta scaderii motivatiei angajatilor poate fi prevenita. Ultima cercetare efectuata de Hewitt a evidentiat actiunile pe care companiile Best Employers din Europa Centrala si de Est le practica pentru a creste nivelul de implicare si pentru a redobandi increderea si motivatia angajatilor”, a declarat Rita Veres, coordonatorul proiectelor de implicare si satisfactie din cadrul Hewitt Europe a mentionat ca:

In categoria companiilor mici si mijlocii din cadrul studiului Best Employers 2008/09 in CEE, primul loc a fost ocupat de compania Ceva Logistics Turcia, iar Ritz Carlton Turcia a ocupat locul intai in categoria companiilor mari. Cinci companii participante au primit premiul special de excelenta pentru rezultatele obtinute ca Best Employer la nivel regional deoarece au fost desemnate ca Best Employer in cel putin trei tari, acestea fiind Microsoft, Hilti, DHL, McDonald's si GlaxoSmithKline.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Andersen Global intra in Romania: acord cu o firma de avocatura