Guvernul ar putea demara un program de finantare pentru IMM-uri, similar "Primei Case", dar trebuie sa gaseasca o solutie pentru punerea la dispozitie a resurselor necesare, in conditiile in care capacitatea fondurilor de garantare este limitata, a declarat presedintele AOAR, Florin Pogonaru.
"Au fost prime discutii cu guvernul, pentru a se continua cu un program de genul "Primul IMM", dupa modelul "Primei Case". Exista sentimentul ca IMM-urile sunt o prioritate, dar trebuie gasita o solutie pentru finantare, deoarece capacitatea fondurilor de garantare este limitata", a explicat presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), Florin Pogonaru, citat de NewsIn.

El a precizat ca finantarile pentru un astfel de program guvernamental "nu ar trebui sa fie legate de portofoliile bancilor".

Pogonaru considera ca o parte din mediul de afaceri romanesc "a facut averi fie din speculatii din privatizari, fie din speculatii imobiliare si deodata s-a trezit ca trebuie sa faca doar economisire".

"In ce masura venim cu o asemenea mentalitate de a rezista la criza sau in ce masura va fi zguduit mediul de afaceri din Romania este de discutat", a adaugat el.

Presedintele AOAR a mai spus ca o problema importanta ar fi ce se va intampla cu taxa pe valoarea adaugata (TVA) pe 15 septembrie, dupa evaluarea FMI, in conditiile acordului de finantare externa semnat de Romania.

"Subiectul adevarat pentru noi ar trebui sa fie daca suntem in stare sa negociem ca TVA-ul sa nu creasca cu 2 sau 3 procente", a mai spus Pogonaru.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri