Compania de private equity GED a achizitionat 60% din compania Total Eurobusiness (TEB), lider in cogenerare pe piata romaneasca, printr-o majorare de capital de 6 milioane euro. Investitia totala in cadrul companiei va ajunge la 12 milioane euro.
Total Eurobusiness, care a inregistrat o cifra de afaceri de 7 milioane de euro anul trecut, intentioneaza sa-si creasca vanzarile cu 20% in 2009 si sa isi dubleze veniturile in 2010, prin consolidarea prezentei sale pe segmentele cu un nivel ridicat al cererii.

TEB se axeaza in principal pe proiecte complete de cogenerare, acoperind de la audituri energetice pana la darea in folosinta si intretinerea echipamentelor de cogenerare, care sunt vandute ca proiecte la cheie sau proiecte de tip constructie – detinere – operare – transfer.

Obiectivul actual al TEB este intrarea pe noi segmente ale pietei cu un nivel ridicat al cererii, cum ar fi micro-cogenerarea si productia de electricitate si biogaz. De asemenea, TEB dezvolta si proiecte in sectorul de exploatare petroliera si minerit, in industria alimentara si a bauturilor si in sectorul energiei regenerabile.

GED a hotarat sa incheie aceasta tranzactie in contextul nevoii curente de eficienta energetica si datorita pozitiei privilegiate pe care TEB o ocupa pe piata romaneasca. Toate estimarile indica un potential ridicat de crestere al companiilor energetice in Europa de Est si in Romania in particular, din cauza costului ridicat al energiei, ca urmare a ineficientei structurale in productie, in retele etc., si pe fondul angajamentului Uniunii Europene si Romaniei de a sprijini proiecte de eficienta energetica.

Echipa fondatoare a TEB este formata din specialisti cu o experienta de peste 20 de ani in sectorul energetic, care vor ramane in continuare la conducerea companiei. Printre acestia se numara Serban Tiganas, care va avea functia de director executiv si care a fost fondator si director executiv a doua alte companii energetice. Gabriel Matei, actionar, va fi directorul comercial al companiei, avand experienta in sectoarele de distributie si produse farmaceutice. De asemenea, TEB si-a consolidat echipa cu Julio Lopez Castaño, care are o experienta vasta ca director de business development pe Europa in cadrul Endesa (Enel Spania), si in cadrul companiei Avánzit (AVZ).

TEB este prezenta in Romania din anul 2004 in calitate de companie de tip ESCO (cu servicii de eficienta energetica). Compania are o echipa valoroasa, cu o experienta indelungata in sectorul energetic din Romania. In 2005, compania a fost desemnata drept distribuitor principal al GE Jenbacher, divizia de productie de motoare de cogenerare a General Electric, fiind in prezent lider de piata pe acest segment.

GED este una dintre cele mai importante companii de administrare a fondurilor private de investitii din Europa de Sud-Est de la infiintarea sa in anul 1996. In prezent, administreaza fondul privat de investitii GED Eastern Fund II. Pana in acest moment, primul fond GED din regiune a inregistrat rezultate satisfacatoare, multiplicand investitiile cu un factor de 2,5 si atingand o rata bruta a rentabilitatii interne de 25% in dolari americani. Cel de-al doilea fond al sau din regiune, GED Eastern Fund II, cu resurse in valoare de aproximativ 150 milioane euro, a fost investit in 4 operatiuni: ROSEGUR, RED Projects, Fonomat, Fama, Happy Tour, Diamedix si Total Eurobusiness.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri