Preluarea portofoliului Ozone de catre Advent, analizata de Concurenta

Consiliul Concurentei (CC) a anuntat ca analizeaza concentrarea economica prin care grupul Advent va prelua unele active apartinand societatii Ozone Laboratories si altor societati din cadrul grupului. Activele achizitionate vizeaza atat brandul Ozone, cat si brandurile de produse farmaceutice detiute de Ozone.
"Autoritatea de concurenta analizeaza operatiunea de concentrare economica din punct de vedere al compatibilitatii cu un mediu concurential normal, in conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice", se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de CC. O decizie cu privire la aceasta operatiune urmeaza a fi luata in termen de 30 de zile de la data la care notificarea va deveni considerata efectiva.

La sfarsitul lunii iulie, LaborMed, una dintre principalele companii de produse farmaceutice generice din Romania, controlat de grupul Advent, a semnat contractul de achizitionare de la actionarii Ozone Laboratories a intregului portofoliu de produse, precum si a brandului Ozone. Portofoliul a generat in 2008 o cifra de afaceri de 44 de milioane de euro. Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica, insa surse din piata sustin ca LaborMed a platit in jur de 20 de milioane de euro pentru preluarea produselor marca Ozone.

Aflati detalii despre efectele pe care tranzactia le-ar putea produce in piata, precum si despre primele plecari din managementul de top al Ozone, in urma vanzarii portofoliului de produse catre LaborMed.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri