Investitie de 10 mil. euro intr-o centrala eoliana din Oravita

Compania LC Business SRL vrea sa investeasca circa 10 milioane euro in constructia unei centrale eoliene de 9 MW, la Oravita, in judetul Caras-Severin, proiect ce va fi suportat cu 30% din fonduri europene si restul surse proprii, a declarat directorul general Lucian Perescu.

"Centrala eoliana ar trebui sa fie gata si functionala in luna octombrie a acestui an. Avem toate aprobarile necesare luate, de doi ani ne chinuim cu actele", a afirmat Lucian Perescu, citat de NewsIn.

Centrala va avea sase turbine de cate 1,5 MW fiecare.

De asemenea, compania organizeaza pe 23 aprilie o licitatie deschisa petru achizitia si montarea celor sase turbine eoliene. Reprezentantii LC Business SRL isi planifica sa plateasca pentru aceste turbine circa 28 milioane lei, fara TVA. Companiile interesate trebuie sa trimita o garantie de participare de 560.000 lei si o garantie de buna executie de 10% din valoarea fara TVA a contractului.

Compania LC Business SRL din Timisoara a fost infiintata in 2008. Administratorul si directorul general al firmei, Lucian Perescu, intentioneaza sa dezvolte in viitor si alte proiecte privind productia de energie electrica din surse regenerabile, in special hidro si solar.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Cererea de produse BIO este în creștere pe piața românească, în timpul pandemiei
Setari Cookie-uri