O parte din angajatii Complexului Energetic (CE) Rovinari vor intra in somaj tehnic in perioada 24 mai - 7 iunie, insa, deocamdata, conducera complexului nu a stabilit cati din cei peste 4.400 de angajati vor fi trimisi temporar acasa.
Tiberiu Trotea, directorul CE Rovinari, sustine ca prin aceasta masura se fac economii importante, de peste 55 de miliarde de lei vechi, in conditiile in care cererea de energie este in continuare scazuta, iar depozitele de carbuni sunt pline, relataza NewsIn.

”In perioada somajului tehnic nu mai consumam mare lucru, nu se consuma energie electrica, se oprește activitatea și se fac economii. Nu se platesc cotizatii, se face si aici o economie. Oprirea activitatii este pe partea de productie carbune si exploatare minera”, a declarat Tiberiu Trotea, directorul CE Rovinari.

CE Rovinari are 4.462 de angajati. In perioada somajului tehnic trebuie asigurata functionarea termocentralei, renuntandu-se doar la activitatea miniera.

Complexul Energetic (CE) Rovinari a avut in primul trimestru un profit net de 331.499 lei, in scadere de 30 de ori fata de rezultatul obtinut in perioada similara din 2009, iar cifra de afaceri a scazut cu 25%, la 168,68 mil. lei. In primul trimestru din 2009, compania a inregistrat un profit net de 10,2 milioane lei si o cifra de afaceri de 224,63 milioane lei.

Totodata, productia de electricitate a CE Rovinari a scazut in primul trimestru al acestui an cu peste 16%, la 1.103 GWh, fata de productia din perioada similara din 2009, respectiv 1.325 GWh.

Complexul Energetic Rovinari este producator de energie electrica si termica si a fost infiintat la 1 mai 2004. Actionariatul majoritar al companiei este Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri. CE Rovinari include termocentrala cu o putere instalata de 1320 MW (4x330 MW), formata din blocurile energetice nr. 3, 4, 5 si 6, puse in functiune in perioada 1976 - 1979. De asemenea, Exploatarea Miniera Rovinari are trei cariere: Rovinari, Tismana si Cariera Pinoasa.

Impreuna, cele trei complexuri energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova) acopera circa o treime din productia de electricitate a
Romaniei, fiind, dupa Hidroelectrica si Nuclearelectrica, producatorii celei mai ieftine energii din tara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri