Aproximativ 19% din companiile de pe piata locala se asteapta la scaderea activitatii de recrutare in cel de-al treilea trimestru, in timp ce 21% dintre angajatori intentioneaza sa creasca volumul angajarilor, arata un studiu realizat de compania de recrutare Manpower Romania.

Circa 60% dintre respondenti mizeaza pe o mentinere a numarului actual de angajati si in intervalul iulie-septembrie, noteaza sursa citata.

„Va trebui sa mai treaca o perioada de timp inainte ca piata fortei de munca sa revina la o situatie comparabila celei dinainte de recesiune. Regasirea echilibrului in anul 2010 va fi influentata, pe deoparte, in mod pozitiv de cresteri temperate, dar constante ale previziunilor de angajare, iar, pe de alta parte, in mod negativ de continuarea cresterii ratei somajului”, spune Camelia Stanculescu, general manager al Manpower Romania.

La nivel national, angajatorii din cinci regiuni din cele opt analizate anticipeaza cresteri ale activitatii de angajare in decursul trimestrului al treilea. Piata de munca cea mai activa este previzionata de angajatorii din centrul tari, acestia raportand o previziune neta de angajare (diferenta dintre procentul angajatorilor, care estimeaza o crestere a volumului angajarilor si procentul celor care estimeaza ca vor reduce recrutarile) de 22%.

Angajatorii din sud-est exprima un optimism prudent, raportand o previziune neta de angajare de 8%.

Totusi, valori negative ale activitatii de angajare sunt inregistrate in regiunile nord-est, sud-vest si Bucuresti - Ilfov, cele mai slabe perspective fiind raportate de angajatorii din sud-vest, unde previziunea este de -15%. De asemenea, si angajatorii din nord-est anticipeaza un ritm incetinit al activitatii de angajare, cu o previziune de -7%.

Studiul Manpower pentru Romania a fost realizat prin intervievarea unui esantion de 751 de manageri de resurse umane la nivelul intregii tari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Cum angajezi fosti detinuti: Ce spune un CEO despre recrutare