"Discutam inca de dimineata cu conducerea, nu mai avem ce face, 180 de oameni au fost dati afara. Oamenii sunt nemultumiti ca nici salariile nu le-au mai primit din luna noiembrie 2009. Conducerea a explicat ca disponibilizarile s-au facut din cauza ca nu mai este activitate", a declarat liderul de sindicat Paul Patras, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, 49 de angajati au ramas la unitate, conducerea intentionand sa incerce reluarea activitatii. In cazul angajatilor disponibilizati, Patras a afirmat ca exista posibilitatea acordarii de salarii compensatorii, in functie de vechime, dar abia in 2011 sau 2012.

Avicola Iasi a intrat in insolventa, prin decizia din 27 mai a Tribunalului Iasi, dupa ce mai multe societati, dar si persoane fizice, au cerut instantei deschiderea procedurii insolventei.

"Admite cererea formulata de creditorii SC Provimi Romania (fosta Vipromax), Veronica Mocanu, Saveta Amaritei, Gheorghe Radoaiei, Paul Patras, SC Grup Est International SRL Iasi si SC OVICOM SRL Slobozia pentru deschiderea procedurii insolventei impotriva debitorului SC Avicola SA", se arata in decizia din 27 mai a Tribunalului Iasi, postata pe portalul instantelor.

De asemenea, instanta a dispus deschiderea procedurii generale a insolventei, fiind numit in calitate de administrator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iasi SPRL.

Avicola Iasi este specializata in cresterea pasarilor pentru carne si oua, industrializarea carnii de pasare, producerea de nutreturi combinate, prelucrarea carnii de pasare si deruleaza operatiuni de achizitie de cereale pentru producerea furajelor.

Societatea este detinuta de omul de afaceri Gigi Becali, care controleaza 85,07% din capitalul social. In luna aprilie 2010, directorul general al fabricii, Corneliu Rosu, a anuntat, potrivit presei locale, ca unitatea ar putea fi vanduta din cauza datoriilor in valoare totala de circa 12 milioane de euro.