Sefii romani, cei mai generosi din Europa in a face cinste colegilor

Managerii din Romania sunt cei mai generosi din Europa cand vine vorba de face cinste colegilor, aproximativ 18% dintre acestia insistand sa plateasca berea subalternilor de fiecare data cand ies cu ei in oras, arata un studiu realizat de SABMiller, in 12 tari europene.
De asemenea, 98% dintre sefii romani nu refuza aceste invitatii.

”Este intodeauna o placere sa lucrezi alaturi de colegi romani. Sunt talentati, muncesc din greu si stiu sa sarbatoreasca succesele alaturi de echipa. Consider ca un manager bun trebuie sa fie apropiat de echipa lui si sa incerce sa le demonstreze ca munca bine facuta merge mana in mana cu distractia. Pentru mine este important sa cunosc oamenii dincolo de ceea ce fac ei la birou si, de asemenea, este important ca ei sa ma vada mai mult decat ca pe un sef”, declara Grant McKenzie (foto), vicepresedintele de marketing al Ursus Breweries.

Rezultatele difera de-a lungul tarilor din Europa. Astfel, 20% dintre managerii francezi nu se alatura cu nicio ocazie colegilor de birou la iesirile in oras si doar 5% din managerii din Spania se ofera constant sa achite consumatia colegilor.

Pe de alta parte, 80% din angajatii spanioli ies impreuna in oras, mai des decat toti ceilalti angajati din Europa, urmati indeaproape de rusi si cehi. Comparativ, in ultimele trei luni, 60% din angajatii din Romania au iesit sa bea o bere alaturi de colegi.

Cei mai distanti europeni fata de colegii de munca sunt germanii si olandezii care ies in oras cu colegii de birou in proportie de doar 40%, respectiv 34%.

Studiul SABMiller a fost realizat online la inceputul anului 2010, in 12 tari europene si releva schimbarile in comportament si atitudini ale consumatorilor in raport cu colegii de munca.

In Romania studiul a fost realizat pe un esantion de 500 de persoane din mediul urban, femei si barbati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri