Furnizorul de gaze naturale si energie electrica E.ON a inregistrat pagube de 9,3 milioane de lei (2,1 milioane de euro) la retelele de distributie a energiei electrice din zonele afectate de inundatiile din zona Moldovei.

"Compania a demarat un program prioritar de investitii in zonele inundate pentru reabilitarea retelelor afectate, iar lucrarile vor fi finalizate in acest an", au precizat oficialii companiei intr-un comunicat de presa.

Rafalele puternice de vant, precipitatiile abundente, inundatiile si alunecarile de teren au provocat pagube ce se ridica la circa 9,3 milioane de lei pentru E.ON Moldova Distributie. Au fost afectati in total peste 250 de kilometri din reteaua de distributie a energiei electrice din 279 de localitati, de pe raza judetelor Suceava, Bacau, Neamt, Botosani, Iasi si Vaslui.

Cele mai mari pagube produse la sistemul de distributie a energiei electrice au fost inregistrate in judetul Suceava, unde pentru inlocuirea sau remedierea instalatiilor distruse sau afectate, precum si pentru asigurarea alimentarii cu energie electrica a consumatorilor in conditii optime sunt necesare investitii de aproximativ 6 milioane de lei. Totodata, si in judetul Bacau au fost inregistrate pagube importante, investitiile necesare ridicandu-se la circa 3 milioane de lei.

E.ON Moldova Distributie a demarat deja un program de investitii prioritare in retelele de energie electrica din zonele afectate ce vizeaza asigurarea functionarii optime a sistemului de distributie a energiei electrice. Acest program de investitii se va derula pana la sfarsitul acestui an si va fi ajustat in functie de gradul de uzura a retelelor de energie electrica.

E.ON Romania este o companie platforma pentru toate companiile E.ON care activeaza in Romania: E.ON Gaz Romania, E.ON Gaz Distributie, E.ON Moldova Furnizare si E.ON Moldova Distributie.

E.ON activeaza in sectorul electricitatii si al gazelor naturale. Grupul E.ON este prezent in aproape 30 de tari, cu un volum anual de vanzari de aproape 69 miliarde euro si are aproximativ 88.000 angajati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Venetia ar putea fi afectata de o noua maree inalta, devastatoare