Omul de afaceri Daniel Guzu, proprietarul producatorului de adezivi Duraziv, a reintrat in businessul cu vopsea, dupa ce la inceputul anului trecut a finalizat vanzarea Fabryo, unul din cei importanti jucatori de pe piata locala de lacuri si vopsele, catre fondul suedez de investitii Oresa Ventures.

Omul de afaceri a vandut succesiv afacerea Fabryo, companie pe care o detinea impreuna cu fosta sotie, iar cei doi au incasat circa 20 de milioane de euro.

Guzu a investit un milion de euro pentru a dezvolta divizia de tencuieli decorative si vopsele.

“Noua extindere in piata materialelor de constructii va fi comunicata tot sub numele de Duraziv, sub considerentul notorietatii brandului in piata, rezultata in urma investitiei de 1 milion de euro in bugetul de marketing de anul acesta”, spune Guzu.

Vopselele Duraziv se gasesc pe piata incepand cu aceasta luna, publicul tinta fiind reprezentat momentan de segmentul premium-profesional, capacitatea de productie de 40 de tone /zi neputand acoperi toate segmentele.

Compania detine o fabrica de adezivi si profile metalice in Popesti-Leordeni, care a suportat investitii de circa 7,5 milioane de euro pana in prezent, cu o capacitate anuala de productie de 300.000 de tone de adezivi si 12.000 de tone de profile metalice

Duraziv a inregistrat o cifra de afaceri de 9 milioane de euro anul trecut, in scadere cu aproape 15% fata de 2008. Vanzarile de adevizi ale companiei au totalizat circa trei milioane de euro in 2009, restul cifrei de afaceri fiind generata de profilele metalice.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Topul celor mai mari producatori de lacuri si vopsele din Romania