Piata vinului scade cu 12-13% in acest an: Romanii renunta la vinurile scumpe

Piata interna a vinului, care reprezinta valoare vanzarilor vinului produs in Romania, va scadea in acest an cu 12-13%, pana la aproximativ 350 de milioane de euro, a declarat directorul general al Patronatului Vinului si Viei din Romania (PNVV), Ovidiu Gheorghe, citat de Mediafax.

Daca in anul 2008, piata vinului a fost de circa 450 milioane de euro, aceasta a scazut la 400 de milioane de euro anul trecut.

"Scaderea din acest an se explica prin reducerea puterii de cumparare a populatiei. Multe persoane si-au scos din buget cumpararea de vin", a spus Gheorghe.

El a adaugat ca scaderile au fost inregistrate pentru vinurile cu preturi mari, pentru ca la segmentele ieftin si mediu s-au inregistrat cresteri.

Totodata, productia de vin va scadea de la 6,3 milioane de hectolitri in 2009, la 5-5,3 milioane de hectolitri in acest an.

"Este un an in care costul de productie a vinului este mai ridicat, pentru ca, din cauza climei nefavorabile, a crescut numarul tratamentelor fitosanitare", a mai spus Gheorghe.

Aflati mai multe despre pereferintele romanilor in materie de vinuri.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri