Producatotul de anvelope Continental Automotive Products a produs peste 90 de milioane de anvelope la Timisoara, in cei 10 ani de activitate.

Continental are 1.600 de angajati in Timisoara, in total numarul angajatilor ajunge la 8.300 in Romania.

Compania a inceput recent o investitie de 50 de milioane euro, dupa ce a primit autorizatia de mediu, astfel investitiile Corporatiei la Timisoara depasesc 220 de milioane de euro. Fabrica din Timisoara va investi in urmatorii doi ani un milion de euro in programe de protectia mediului.

Pana la sfarsitul anului 2009, Corporatia Continental a investit peste 370 de milioane de euro in activitatile din Romania. Automotive Group si Rubber Group precum si cinci dintre cele sase divizii ale corporatiei sunt reprezentate in Romania.

Continental detine opt unitati de productie, trei centre de cercetare si de dezvoltate in Timisoara, Sibiu, Carei, Arad si Iasi. Continental coopereaza in cadrul unei societati mixte din Slatina si al unui centru de distributie a anvelopelor pentru Europa de Est, la Sacalaz.

Cu o cifra de afaceri de aproximativ 20 de miliarde de euro in 2009, concernul Continental se numara printre cei mai importanti furnizori pentru industria auto din lume. Ca furnizor de sisteme de franare, sisteme si componente de propulsie si de rulare, instrumente de bord, solutii infotainment, sisteme electronice pentru autovehicule, anvelope si produse tehnice din elastomeri, Continental isi aduce contributia la siguranta deplasarilor si la protectia climei. Continental este si un partener competent in comunicarea auto interconectata.

Continental numara aproximativ 138.500 de angajati in 46 de tari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Regina Maria preia cel mai mare spital privat din vestul Romaniei