Consiliul de Administratie al Romvag Caracal (ROMJ), detinuta de omul de afaceri Cristian Burci, a decis intrarea companiei in insolventa, ca urmare a blocajului financiar si imposibilitatii platii datoriilor catre furnizorii de materii prime si materiale, dar si catre banci si bugetul de stat.
"Societatea se confrunta cu o situatie de criza financiar-economica si sociala majora, concretizata prin acumularea continua de arierate si debite restante, constand in datorii catre furnizorii de materii prime si materiale, catre creditori bancara, catre bugetul de stat, fiind in imposibilitate obiectiva de a acoperi aceste debite la scadentele lor si in vederea asigurarii continuitatii activitatii societatii si pentru crearea premiselor depasirii actualei situatii s-a adoptat demararea procedurilor de intrare in procedura generala a insolventei", se arata intr-un comunicat al Romvag transmis pietei Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti, citat de Mediafax.

Printre creditorii Romvag se numara compania de tichete de masa, Cheque Dejeuner Romania, transportatorul Schenker Romtrans, subsidiara a grupului german Deutsche Bahn, si producatorul de material rulant Astra Vagoane Arad, detinu de omul de afaceri Valer Blidar.

Tribunalul Olt a admis, la inceputul lunii noiembrie, cererea de insolventa si a desemnat firma RVA Insolvency Specialists ca administrator judiciar provizoriu. Cererile de creanta pot fi depuse pana la 17 decembrie.

RVA Insolvency Specialists a convocat actionarii Romvag sa desemneze administratorul special in 22 decembrie.

Potrivit celor mai recente date, Romvag Caracal a trecut pe pierderi anul trecut, cu un rezultat negativ de 14,44 milioane de lei, dupa ce in 2008 a raportat un profit de 9,08 milioane de lei.

In acest an, producatorul de vagoane de marfa a suspendat, in perioada 8-26 februarie, contractele a 500 de angajati si altor 581 de salariati in perioada 8-18 iunie.

Totodata, compania a disponibilizat 578 de angajati in luna mai.

Actionarul majoritar al Romvag este International Railway Systems (IRS), firma detinuta de Cristian Burci, cu 70,51% din tituluri, iar SIF Oltenia controleaza 27,92% din actiuni.

Inregistrata in Luxemburg, IRS controleaza si compania Meva Drobeta Turnu Severin, care produce vagoane de marfa, precum si circa o treime din actiunile constructorului de nave Severnav.

Capitalul Romvag, de 12,95 milioane de lei, este impartit in 5,18 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 2,5 lei.
Cea mai recenta tranzactie cu titlurile Romvag a fost realizata la 11 noiembrie, la pretul de 2,3 lei, in urcare cu 19,79% fata de referinta. La aceasta cotatie, firma are o capitalizare de 11,91 milioane lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri