"Noul proiect reprezinta cel mai mare complex medical privat din Brasov si include: spital de chirurgie, spital de obstetrica – ginecologie Regina Maria, stationar de pediatrie si servicii de policlinica, imagistica si laborator", se precizeaza intr-un comunicat de presa.

Wall-Street scria, in urma cu aproape doua luni, despre proiectul unitatilor medicale din Brasov, amplasate pe locul fostei fabrici de pasta de dinti Colgate-Palmolive (bulevardul Iuliu Maniu, numarul 49).

Campusul Medical Brasov este dezvoltat de CMU in parteneriat cu TeoHealth, un furnizor local de servicii medicale, specializat in servicii spitalicesti din aria chirurgicala.

Complexul medical, care se intinde pe o suprafata construita de 3.000 de metri patrati, include 19 cabinete si un numar de 27 de rezerve si 40 de paturi. In total, in unitatile spitalicesti de acolo lucreaza in jur de 50 de medici angajati. Serviciile de policlinica vor fi disponibile din 20 decembrie, iar cele de spital - din ianuarie anul viitor.

Citeste si:

"Pentru un oras ca Brasov, un centru medical care sa imbine serviciile de policlinica cu cele de spital era mai mult decat o necesitate. Cerere de servicii medicale este o realitate. Estimam un numar de 10.000 de pacienti pentru primul an de activitate", a declarat Costin Stefan, directorul Campusului.

Piata serviciilor medicale din Brasov se va aglomera anul viitor. MedLife, cel mai mare operator de servicii medicale private din Romania dupa cifra de afaceri, a demarat recent lucrarile de constructie la un spital cu 75 de paturi in Brasov, investitia pentru faza initiala a proiectului depasind 2,5 milioane de euro.

In prima jumatate a anului viitor, MedLife va deschide la Brasov spitalul aflat in constructie, care va avea alaturat si o clinica de mari dimensiuni. Operatorul de servicii medicale private si-a propus ca, incepand cu martie 2011, sa detina peste 6.000 de metri patrati de spatii medicale in Brasov.