Pe lista persoanelor din cadrul Secretariatului General al Guvernului (SGG) pentru care au fost finantate anul trecut locuintele de serviciu se regasesc 53 de secretari de stat din aparatul de lucru al primului-ministru, subsecretari de stat, consilieri si secretari personali ai premierului, directori de cabinet si inspectori guvernamentali.

Cheltuielile aferente anului 2010 pentru asigurarea locuintelor de serviciu folosite de acestia au totalizat 403.828 lei, releva un document guvernamental.

In urma cu doi ani, totalul acestor cheltuieli s-a ridicat la 423.919 lei pentru 42 persoane, exceptand vicepremierul.

Citeste si:

In 2008, pentru locuintele de serviciu ale consilierilor premierului Tariceanu si angajatilor SGG au fost cheltuite 178.530 lei, pentru 20 de persoane.

Legislatia prevede ca pot beneficia de locuinta de serviciu persoanele care ocupa functii de demnitate publica numite sau functii asimilate functiilor de demnitate publica, precum si secretarii generali, directorii generali si persoanele incadrate pe functii din cabinetul demnitarului in cadrul ministerelor, celorlalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale si institutiilor publice.