"Increderea romanilor din mediul urban in redresarea economica este destul de scazuta. Marea majoritate se asteapta la cresteri ale preturilor in 2011 (92%). In acelasi timp mai mult de jumatate dintre ei (56%) estimeaza o durata a crizei economice de inca 2-5 ani. Exista si o categorie a «pesimistilor extremi», care considera ca durata crizei va fi mai mare de 5 ani (10% din locuitorii oraselor peste 50.000 de locuitori). In schimb, doar 5% sunt optimisti, spunand ca vad iesirea Romaniei din criza economica in mai putin de 1 an", se arata in studiu.

Locuitorii din Muntenia sunt cei mai pesimisti, atat in ceea ce priveste durata crizei economice, cat si asteptarile legate de cresterea preturilor. La polul opus se situeaza persoanele din Moldova, mai increzatoare in situatia economica, scrie Mediafax.

"Interesant este ca nu se observa diferente in ceea ce priveste increderea in viitor in functie de venitul participantilor la studiu. Atat cei cu venituri mai reduse, cat si cei cu venituri mai mari sunt aproape la fel de putin increzatori in ceea ce priveste situatia economica a tarii", precizeaza ISRA Center.

Citeste si:

Dintre cei care au participat la studiu 92% considera ca in acest an vor avea loc majorari de preturi.
Studiul mai releva ca majoritatea respondentilor se asteapta la amplificarea actiunilor de marketing, cum ar fi un numar mai mare de reclame, de promotii sau oferte speciale, la lansarea de ambalaje mai mici pentru produsele de larg consum, dar nu si la cresterea diversitatii produselor pe piata romaneasca.

Firma ISRA Center a fost infiintata in anul 2001, cu capital israelian. Anul trecut firma a devenit reprezentant exclusiv in Romania al retelei internationale de companii independente de cercetare de piata IriS.