Potrivit Fiscului, este necesar ca transferul tuturor informatiilor necesare sa se efectueze in conditii optime, astfel incat de la 5 iulie toate administratiile financiare sa functioneze la standardele stabilite prin procesul de reorganizare.

"Activitatea de incasari si plati desfasurata prin unitatile teritoriale ale Trezoreriei Statului va functiona normal, potrivit programului de lucru", au declarat reprezentantii ANAF.

Activitatea ghiseelor din administratiile financiare si directiile generale ale finantelor publice care lucreaza cu publicul va fi oprita in perioada 30 iunie - 5 iulie, din cauza procesului de reorganizare si modernizare a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, a anuntat luni institutia.

Citeste si:

In perioada mentionata, la administratiile financiare din toata tara vor functiona doar centrele de asistenta telefonica a contribuabilului, iar pe portalul ANAF vor ramane active doar paginile de informare a contribuabililor.

Totodata, trezoreriile din toate administratiile financiare vor lucra program normal in ziua de 30 iunie, continuand cu toate operatiunile de inchidere a lunii, urmand ca in data de 4 iulie sa se deschida numai trezoreriile ramase dupa reorganizare, care vor opera pentru toti contribuabilii rearondati.

La inceputul lunii iunie Guvernul a decis reorganizarea ANAF prin desfiintarea unor directii regionale, disponibilizari si relocari de personal.