Cifra de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut in iulie cu 2,2% fata de luna anterioara in termeni ajustati sezonier, dar a inregistrat un avans mult mai mic fata de aceeasi perioada a anului trecut, reiese din datele Institutului National de Statistica (INS), informeaza Mediafax.

Cresterea fata de luna precedenta s-a datorat avansurilor inregistrate la comertul cu amanuntul ale carburantilor pentru autovehicule, in magazine specializate (+3,6%), la vanzarile de produse nealimentare (+1,3%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+0,9%).

Comparativ cu luna corespunzatoare a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a crescut cu 0,1% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.

Pe segmente, comertul la carburanti pentru autovehicule in magazine specializate a urcat cu 3,2%, iar vanzarile de produse nealimentare cu 1,6%. Vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au scazut cu 4,1%.

In primele sapte luni ale anului, volumul cifrei de afaceri din acest sector a scazut cu 5,2% fata de perioada similara a anului trecut.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Vânzările de produse în România au crescut cu aproape 40% 
Setari Cookie-uri