Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat ca au fost identificate de Comisia Europeana deficiente de sistem in modul in care functioneaza sistemul de achizitii publice, mentionand intre altele caiete de sarcini "cu dedicatie".
"Au fost identificate de catre Comisia Europeana, iar partea romana a acceptat acest lucru, ca sunt deficiente de sistem in modul in care functioneaza sistemul de achizitii. Trei elemente au fost identificate de catre CE ca fiind probleme semnificative in domeniu. O data - modul in care sunt lansate si se deruleaza procedurile inainte de organizarea achizitiilor publice. De exemplu, perioade foarte scurte, prea scurte, astfel incat nu se permite tuturor companiilor care ar fi interesate sa se prezinte la procesul de achizitii publice sa participe", a spus Leonard Orban, citat de Mediafax.

El a precizat ca a doua problema este modul in care sunt pregatite criteriile tehnice care definesc aceste achizitii publice.

"Uneori, impresia Comisiei Europene este ca se fac caiete de sarcini cu dedicatie pentru anumite firme si atunci sunt introduse criterii discriminatorii, care nu se justifica si care permit doar unor anumite firme sa se prezinte si eventual sa castige aceste licitatii", a adaugat el.

Ministrul a mentionat totodata demersurile de a se incheia contracte aditionale, dupa desemnarea castigatorului.

"Nu in ultimul rand, dupa ce s-au incheiat contractele, dupa ce s-a desemnat castigatorul, exista anumite demersuri de a incheia contracte aditionale, care maresc sumele implicate. Cand sumele depasesc semnificativ valoarea contractului initial, asta reprezinta o mare problema", a mai spus Orban.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri