Astfel, managerii din industria prelucratoare preconizeaza, pentru septembrie-noiembrie, in raport cu cele trei luni anterioare, crestere moderata a volumului productiei (sold conjunctural +8%), o relativa stabilitate a numarului de salariati (soldul conjunctural -1% ) si o scumpire usoara a produselor (sold conjunctural +10%), scrie Mediafax.

Pentru unele sectoare industriale, managerii estimeaza o crestere mai mare a productiei, respectiv in fabricarea de autovehicule de transport rutier, a remorci si semiremorci (sold conjunctural +37%), cea de produse farmaceutice (sold conjunctural +23%) si cea de calculatoare si produse electronice si optice (sold conjunctural +15%).

In activitatea de constructii se va inregistra, pentru urmatoarele trei luni, o scadere moderata a volumului productiei (sold conjunctural -15%) si a numarului de salariati (sold conjunctural -12%). De asemenea, se preconizeaza reducerea stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural -17%), dar o majorare a preturilor (sold conjunctural +6%).

Citeste si:

Sectorul de comert cu amanuntul va avea o tendinta de crestere moderata a activitatii economice (sold conjunctural +15%), a volumului de vanzari (sold conjunctural +12%), dar si a numarului de angajati (sold conjunctural +6%) si a preturilor (sold conjunctural +19%).

Conform estimarilor din luna septembrie 2011, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste relativa stabilitate (sold conjunctural -1%), o scadere a numarului de salariati (sold conjunctural -7%) si o crestere moderata a preturilor (sold conjunctural +10%).