Plecarea Nokia nu este o tragedie, pentru ca sunt si alti investitori straini care intra in Romania, dar nu li se acorda o atentie atat de mare, a spus Stephane Bride, managing partner al firmei de consultanta Grant Thornton Romania, cu ocazia lansarii oficiale a biroului din Bucuresti.

Bride a precizat ca are cunostinta despre cativa investitori care au investitii in Romania in ultimele luni, dar nu au fost observati, nefiind mediatizati precum gigantul Nokia.

El nu a oferit numele niciunui investitor, dar a mentionat ca investesc in aproape toate domeniile din economie.

Intrebat daca dechiderea unui birou in Bucuresti a fost o decizie buna, mai ales ca se prefigureaza un al doilea val al crizei, reprezentantul Thornton a raspuns ca o firma care isi asuma riscuri in timpul unei crizei va iesi cu siguranta mai puternica dupa perioada dificila.

"Abordarea Grant Thornton este de a fi aici (in Romania - n.r.) pentru a ne ajuta clientii in aceasta situatie dificila", a subliniat Bride.

De asemenea, fiscalitatea si birocratia din Romania nu ar trebuie sa fie niste sperietori in opinia Emiliei Moise, specialistul pe taxe in cadrul biroului din Bucuresti.

"Tocmai aceasta complexitate pe care o genereaza fiscalitatea din Romania poate sa genereze business", a explicat (foto).



Reprezentantii Grant Thornton recunosc, totusi, ca investitorii straini intampina destule dificultati in Romania, dar acest lucru face mediul de business mai provocator si arata mai bine potentialul consultantilor.

In Romania, Grant Thornton vrea sa isi dubleze efectivul in urmatorul an si tinteste pozitiile 6-7 in topul consultantilor, dar "acest lucru ar putea fi atins in 4-5 ani".

"Nu suntem numarul 1 in piata si probabil nici nu vom deveni, dar obiectivul nostru principal este sa fim numarul 1 pe nisa pe care o vom ocupa", a spus Guenter Spielmann, director executiv Grant Thornton International.

Grant Thornton este prezenta de aproape un an pe piata romaneasca, dar traditia a impus ca mai intai sa fie creeata structura si abia acum sa fie facuta lansarea oficiala.

Biroul din Bucuresti are 40 de angajati, din care 3 parteneri. De asemenea, Grant Thornton mai are un birou si in Chisinau.

Firma ofera servicii de consultanta, audit si fiscalitate, operand la nivel mondial pe o nisa, unde a crescut in ultimii patru ani in medie cu 5%.

Reprezentantii firmei au precizat ca Thornton doreste sa fie o alternativa la cei patru mari din audit si consultanta (Big 4), chiar daca in prezent opereaza pe o nisa unde concureaza cu alti jucatori mai mici.

Veniturile din prime ale Grant Thornton International s-au cifrat anul trecut la 3,88 miliarde dolari, in crestere cu 2% fata de anul precedent.

Prin comparatie, primii doi jucatori la nivel global, Deloitte si PwC, au avut venituri de peste 26,5 miliarde dolari, dupa cresteri similare de 2%.

Cele mai mari piete pe care opereaza Grant Thornton sunt Statele Unite (1,11 miliarde dolari), Marea Britanie (600 milioane dolari), Canada (459 milioane dolari), Germania (180 milioane dolari) si Franta (168 milioane dolari).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri