Inspectiile economico-financiare efectuate in companiile de stat, prin care este verificat gradul de realizare a veniturilor, de reducere a cheltuielilor si de diminuare a arieratelor, vor fi derulate pe baza unor programe lunare, trimestriale si anuale corelate cu activitatea Curtii de Conturi.
Pe durata inspectiei, conducerea companiei de stat va avea drept la asistenta de specialitate sau juridica, se arata intr-o ordonanta de urgenta aprobata de Guvern.

"Activitatea de inspectie economico-financiara se organizeaza si se desfasoara in baza unor programe anuale, trimestriale si lunare aprobate in conditiile stabilite prin ordin al ministrului Finantelor, care vor fi corelate in prealabil cu programul de activitate al Curtii de Conturi", se arata intr-un comunicat transmis de Executiv, potrivit Mediafax.

Guvernul sustine ca actul normativ va asigura o mai buna protectie operatorilor economici prin comunicarea avizului de inspectie cu 15-30 de zile inainte de inceperea verificarii, cu precizarea obiectului si a perioadei de efectuare a inspectiei si dreptul la informare pe parcursul inspectiei asupra rezultatelor constatate.

Operatorul economic va primi raportul de inspectie economico-financiara si va avea posibilitatea de a-si exprima punctul de vedere in scris, iar controlul la sediul organului de inspectie va fi efectuat astfel incat activitatea operatorului sa fie cat mai putin perturbata, se arata in comunicat.

Controlul financiar ex-post va fi derulat la solicitarea autoritatilor publice cu atributii de control asupra modului de formare, de administrare si de intrebuintare a resurselor financiare ale sectorului public.

In situatia in care operatorul economic a fost supus unei verificari de catre Curtea de Conturi, obiectivele avute in vedere de auditorul public extern nu mai pot fi supuse inspectiei economico-financiare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri