In luna mai 2006 cresterea preturilor de consum fata de luna precedenta a fost de 0,6%., inflatia totala pe acest an urcand la 2,52% potrivit datelor transmise de Institutul national de Statistica (INS). Cea mai mare contributie in rata luna a inflatiei in mai au avut-o marfurile nealimentare, ale caror preturi s-au majorat cu 0,52 puncte procentuale, ele fiind urmate de servicii (+0,05%) si de marfurile alimentare (+0,03%).

In cadrul grupei de produse alimentare s-au inregistrat cresteri importante la legume si conserve de legume (+2,2%) si fructe si conserve din fructe (+1,2%). Aceste cresteri au fost estompate de scaderea preturilor la oua (-10,4%), lapte si produse lactate (-0,7%) si carne, preparate si conserve din carne (-0,6%).

Potrivit datelor INS, cresterea cu +1,2% a preturilor la marfurile nealimentare s-a datorat in principal cresterii cu +8,9% la tutun, tigari si cu +1,3% la combustibili. in cadrul grupei marfurilor nealimentare a continuat scaderea preturilor la medicamente cu -0,5%.

In ceea ce priveste evolutia tarifelor la servicii (+0,3%), aceasta a fost influentata in principal de cresterea tarifelor la: apa, canal, salubritate (+2,6%), ingrijire medicala (+0,8%) si reparatii auto, electronice si lucrari foto (+0,7%). Aceste cresteri au fost estompate de scaderea tarifelor la telefon (-1,0%).