Uniunea Economica Eurasiatica, formata oficial la 1 ianuarie, este dispusa la dialog cu Uniunea Europeana in vederea constituirii unui spatiu economic comun, afirma ambasadorul Rusiei la UE, Vladimir Cizhov, citat de EUObserver.

"Planul nostru este sa initiem cat mai curand contactele oficiale intre Uniunea Europeana si Uniunea Economica Eurasiatica. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a vorbit despre acest lucru mai de mult. Sanctiunile impuse de UE Rusiei nu reprezinta un obstacol", a declarat Vladimir Cizhov, potrivit Mediafax.

"Cred ca logica ne indeamna sa exploram posibilitatea constituirii unui spatiu economic comun in regiunea eurasiatica, incluzand principalele tari vizate de Parteneriatul Estic" (R.Moldova, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia si Ucraina, a adaugat diplomatul rus.

Tratatul care prevede constituirea Uniunii Economice Eurasiatice (UEE) a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2015. Noua organizatie internationala include Rusia, Armenia, Belarus si Kazahstan. Kirgizstanul urmeaza sa adere in mai.

Structura executiva a organizatiei - Comisia Economica Eurasiatica - are sediul la Moscova. Organizatia a adoptat principiul circulatiei libere a fortei de munca si vizeaza constituirea unei piete unice pentru constructii, retail si turism.

Kelemen Hunor: Uniunea...
Citeste si: Hunor: Singura solutie politica a continentului in competitia globala

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Galerie foto: Protestul national #sieu in imagini - va schimba ceva?