Noua legislatie privind privatizarea, care include stergerea datoriilor societatilor unde statul este majoritar, va fi inaintata Guvernului numai dupa o discutie cu reprezentantul Comsiei Europene pentru Concurenta, Neelie Kroes, a declarat presedintele AVAS, Razvan Orasanu.

"Voi avea o intalnire in septembrie la Bruxelles cu oficialul european. Trebuie sa clarificam prevederile care ar putea insemna ajutor de stat, mai ales ca, din 2007, vom fi in UE", a declarat pentru NewsIn Orasanu.

Potrivit presedintelui AVAS, actuala legislatie ingreuneaza procesul de privatizare pentru ca investitorii nu stiu inainte de a cumpara o companie care este cuantumul datoriilor care pot fi sterse. "in functie de planul de afaceri pot obtine si acum costuri eligibile conforme criteriilor UE pentru ajutor de stat, dar noi vrem ca ajutorul de stat sa fie acordat inaintea privatizarii si ne trebuie acceptul Comisiei Europene", a explicat Orasanu.

Proiectul de modificare a legislatiei pentru privatizarea societatilor propus de AVAS prevede preluarea de catre stat a datoriilor companiilor unde statul este actionar majoritar. Astfel, datoriile ar urma sa fie transferate catre AVAS astfel incat sa nu mai existe riscul ca societatile sa fie executate de Fisc dupa privatizare, dar si pentru a atrage mai multi investitori in procesul de privatizare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »