Productia industriala (serie bruta) a crescut in primele patru luni cu 2,9%, sustinuta de industria prelucratoare, care a consemnat un avans de 3,6%, dar pe de alta parte industria extractiva a scazut cu 4,9%, iar productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze si apa calda cu 1,3%.

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a inregistrat un avans de 3,4%, ca urmare a cresterii industriei prelucratoare (3,9%). Industria extractiva a scazut cu 4,4% iar productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat cu 0,9%, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS), scrie Mediafax.

In aprilie, productia industriala s-a redus fata de martie cu 6,5%, serie bruta, ca urmare a scaderii celor trei sectoare industriale. Astfel, industria extractiva a inregistrat o scadere cu 11,2%, productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat cu 8,4%, iar industria prelucratoare a consemnat o contractie de 6,1%.

Ca serie ajustata, productia s-a mentinut la acelasi nivel, in conditiile in care productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a crescut cu 5,6%, contrabalansata de scaderi in industria extractiva (-2,6%) si industria prelucratoare (-2,4%).

Fata de aprilie anul trecut, productia industriala a crescut cu 1,8% ca serie burta, sustinuta de cresterea productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+7,9%) si industriei prelucratoare (+1,7%). Industria extractiva a scazut cu 8,8%.

Citeste si:
Industria romaneasca a incetinit in 2016
Industria romaneasca a...

In functie de seria ajustata, productia a crescut cu 4,1%, pe fondul avansului productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat cu 8,4% si al industriei prelucratoare cu 2,5%, in timp ce industria extractiva a inregistrat o scadere de 7,9%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Industria, la cel mai ridicat ritm de crestere din 2013 incoace
Setari Cookie-uri