Relaxarea fiscala este dorita si de populatie, si de oamenii de afaceri, insa o scadere a mai multor categorii de impozite simultan cu cresterea unor cheltuieli deja promise poate dezechilibra bugetul, avertizeaza analistii, scrie adevarul.ro.

O scadere a veniturilor concomitenta cu o crestere a cheltuielilor este un soc pentru orice fel de buget (de familie sau de companie), dar in cazul bugetului de stat - unde scaderea veniturilor si cresterea cheltuielilor se anunta ca fiind de ordinul miliardelor de lei - impactul este cu atat mai puternic. Acesta ar fi, in esenta, argumentul oficialilor de la Palatul Cotroceni, dar si al economistilor care sustin masura de retrimitere la Parlament a noului Cod Fiscal, intreprinsa la sfarsitul saptamanii trecute de presedintele Romaniei, Klaus Iohannis.

Cu totii sunt de acord - si chiar insista - ca scaderea taxelor este necesara si benefica pentru romani (populatie si firme), dar nu sunt suficient de lamuriti cum va fi contrabalansata o scadere atat de ampla a veniturilor la buget, preconizata in actuala formula a viitorului Cod Fiscal.

Citeste in continuare pe adevarul.ro.

Citeste si:
La ce a depasit Ionut Misa planul in iulie? Nu la incasari de taxe!
Incasarile bugetare la 7...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Romania, "tigrul Europei" cu bugetul gol!