Statul roman va pastra participatia majoritara la viitoarea societate care va rezulta din fuziunea firmelor care administreaza aeroporturile internationale Henri Coanda si Baneasa din Bucuresti, companie care va fi denumita Aeroporturi Bucuresti, se arata intr-un proiect de Hotarare de Guvern.

"Persoanele fizice sau juridice, romane sau straine, vor putea detine actiuni la companie (Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti - n.r.), fara a fi afectata pozitia statului de actionar majoritar", se arata in statutul firmei, document anexat proiectului de Hotarare de Guvern elaborat de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului.
In prezent, MTCT este autoritatea care controleaza 80% din actiunile fiecarui aeroport, in timp ce Fondul Proprietatea detine 20%.

Fuziune decisa de sporirea numarului de pasageri

Potrivit reprezentantilor MTCT, fuziunea este determinata de cresterea numarului de pasageri si de impunerea unor restrictii de trafic destinate protectiei mediului in cazul aeroportului din Baneasa, situat in apropierea unor zone rezidentiale.

Alte avantaje ar decurge din crearea unei societati puternice, care ar putea atrage surse importante de finantare, ca si din elaborarea si aplicarea unei strategii unitare de dezvoltare si modernizare a infrastructurii aeroportuare si constituirea unui pachet de actiuni atractiv la privatizare, mai declara oficialii MTCT, citati de Rompres.

Potrivit acelorasi oficiali, fuziunea ar putea duce la diminuarea costurilor de exploatare si cresterea eficientei unor activitati costisitoare. "Unirea celor doua aeroporturi este necesara, pentru ca isi fac concurenta degeaba, fiind destinate unor tipuri diferite de aeronave. In plus, se afla la o distanta de doar 10 km unul de altul", a declarat la inceputul lunii august ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti va fi infiintata prin fuziunea Companiei Nationale Aeroportul International Henri Coanda - Bucuresti si Societatea Nationala Aeroportul International Bucuresti Baneasa - Aurel Vlaicu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri