Copiii si tinerii au puterea sa schimbe economia mondiala, insa pentru aceasta este esential accesul la educatie financiara, a declarat marti guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, in cadrul celei de-a patra editie a summit-ului international CYFI International Summit and Launch Strategy, care are loc in perioada 28-29 iunie la Institutul Bancar Roman (IBR) din Bucuresti.

Evenimentul este organizat de Banca Nationala a Romaniei (BNR), Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), Ministerul Educatiei si organizatia Child and Youth Finance International, scrie News.ro.

”Educatia financiara pentru copii si tineri poate parea o simpla teorie. Credinta mea este ca nu este deloc usor sa traduci intr-un limbaj accesibil notiuni economic-financiare. A scrie o carte despre finante pentru copii nu este deloc usor, este o adevarata meserie. Rolul celor ii invata pe copii aceste notiuni este esential”, a afirmat Isarescu.

Potrivit unui raport al Bancii Mondiale, Romania se afla printre ultimele tari din Europa din punct de vedere al educatiei financiare. Astfel, jumatate dintre romani nu stiu aproape nimic despre serviciile financiare, doar unul din cinci are card bancar, iar 6% inca mai cumpara pe caiet de la magazin.

Summit-ul organizat la Bucuresti, la care sunt asteptati peste 200 de participanti, are ca teme principale fenomenul incluziunii financiare si educatia si dezvoltarea tinerilor. Pe langa guvernatorul BNR, printre invitati se numara ministrul Educatiei, Adrian Curaj, si reprezentanti ai conducerii ASF.

Citeste si:
Isarescu NU crede ca Romania va avea deficit de 6,1% in 2021
Isarescu despre estimarea de...

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Ministrul Muncii: Impactul bugetar pentru plata șomajului tehnic, 4 miliarde lei
Setari Cookie-uri