"O potentiala reducere aditionala a cotelor de contributie la pensie (cota datorata de angajator a mai beneficiat de o reducere de cinci puncte procentuale in 2014) ar fi cu siguranta benefica mediului de afaceri din Romania si ar majora sensibil venitul net disponibil pentru cheltuire. In acest moment, Romania nu este unul dintre cele mai “ingaduitoare” state din regiune cu privire la contributiile sociale aplicate venitului salarial, deci o astfel de masura ar putea in acelasi timp incuraja mai mult mediul de afaceri, atat autohton cat si strain, cu privire la viitoare planuri de investitii in Romania", a declarat pentru wall-street.ro Adrian Stoian, Senior Manager Servicii Fiscale in cadrul Deloitte Romania.

Romania a inceput un proces de relaxare fiscala in 2014, imediat dupa ce economia incepuse sa isi revina dupa criza financiara. Prima masura importanta in acest sens a fost reducerea CAS la angajator cu 5 puncte procentuale, de la 1 octombrie 2014, urmata de taierea TVA la alimente in vara anului 2015 pana la 9%. Totul a culminat in 2016 cu scaderea cotei standard de TVA cu 4 puncte procentuale, la 20%, si cu reducerea impozitului pe dividende la 5%.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont