In raportul citat, care ar fi ajuns totusi la parlamentari si Guvern, Romania Libera (publicatie detinuta indirect de Dan Adamescu, fostul proprietar al Astra Asigurari) a scris, de exemplu, ca ASF ar face referire la posibile transferuri de bani pe care grupurile straine le realizeaza pentru a evita plata taxelor in Romania. ASF ar fi propus, astfel, efectuarea unor “verificari comune cu ANAF” pentru a afla daca grupurile straine scot profiturile din Romania prin celebrele preturi de transfer utilizate de mai toate corporatiile.

In piata de asigurari din Romania, cei mai importanti asiguratori straini din Romania fac parte din grupuri financiare in care exista si companii de reasigurare. De exemplu, Asirom, Omniasig si BCR Asigurari de Viata fac parte din Vienna Insurance Group, Generali Romania face parte din Generali PPF, Allianz-Tiriac Asigurari din grupul Allianz, dar si Uniqa s.a.m.d..

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont