Cumparatorii de masini ocolesc din ce in ce mai mult modelele cu o reputatie proasta pentru fiabilitate, cel putin asa se intampla in America, reiese dintr-un studiu realizat de J.D. Power in luna februarie, pe baza raspunsurilor a peste 35.000 de proprietari de autoturisme cu o vechime de trei ani.

Studiul analizeaza problemele intampinate in ultimele 12 luni, de catre proprietarii de masini fabricate in 2014. Fiabilitatea unei masini a fost masurata prin numarul de probleme gasite la 100 de vehicule (PP100) un scor mai mic, reflectand o calitate superioara. Studiul acopera 177 de probleme specifice.

O calitate mai buna pe termen lung este un factor-cheie care contribuie la valori reziduale mai mari pentru vehicule. De exemplu, J. D. Putere estimeaza ca modelele Toyota - cel mai bine clasat brand non-premium in studiu - au valori reziduale mai mari cu 750 de dolari pe vehicul, in comparatie cu o alta marca medie.

In top 10 al autoturismelor care creaza cele mai putine probleme posesorilor sunt Lexus, Porsche, Toyota, Buick, Mercedes-Benz, Hyundai, BMW, Chevrolet, Honda, Jaguar.

Citeste si:
VIDEO | O alunecare de teren masivă a avut loc pe Autostrada...
VIDEO | O alunecare de teren...

Este interesant ca, in America, un Porsche fabricat in 2014 este la fel de fiabil precum un Lexus. Din studiu reiese ca au fost gasite doar 110 probleme la 100 de masini.

Problemele intalnite la masinile noi au crescut comparativ cu rezultatele inregistrate anul trecut, iar o mare parte dintre acestea sunt cauzate de sistemele de infotainment.

Anul trecut, cel mai multi soferi s-au plans de functionarea incorecta a conexiunii Bluetooth sau recunoasterea eronata a comenzilor vocale. Un numar de 22% dintre conducatori nu sunt multumiti de sistemul de navigare oferit de producator.

Pe segmente, lider in topul fiabilitatii este Toyota, care a avut modele in 6 categorii din cele 18 incluse in studiu, iar daca adaugam si modelele Lexus, atunci brandul japonez a fost prezent in 10 categorii.

Citeste si:
Regina Maria lansează pachete medicale pentru studenți. Ce conțin...
Regina Maria lansează pachete...

Sursa foto: Sappasit / Shutterstock

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri