Tarile in curs de dezvoltare din Europa devin atractive pentru realizarea de studii clinice odata cu nevoia de crestere a eficientei realizarii studiilor clinice. Principalii factori de influenta ai pietei globale de studii clinice sunt:

  • Contextul a condus la cresterea competitivitatii tarilor mai putin dezvoltate din Europa, si implicit a Romaniei. Totodata, au castigat teren semnificativ tarile emergente, precum China si India, in pofida deficientelor de calitate constatate.
  • Acesti factori au generat colaborari si fuziuni ale diferitelor companii farmaceutice, presiune ridicata in ceea ce priveste eficienta realizarii studiilor clinice, tendinta de externalizare si dezvoltarea de medicamente complexe si specializate.
  • Companiile farmaceutice au inregistrat pierderi in urma expirarii brevetelor.
  • Industria farmaceutica s-a confruntat cu "o criza a inovatiei" in care rata de descoperire a moleculelor noi a fost constanta in timp ce cheltuielile de cercetare - dezvoltare au crescut

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont