"Cresterea din piata asigurarilor a fost una insemnata pentru 2016, in conditiile in care numai inainte de criza am mai cunoscut un astfel de avans, iar piata in sine a trecut prin destul de multe modificari legislative si decizii luate de ASF, Guvern si Parlament. Cu toate acestea, piata a ramas una stabila, din punct de vedere al jucatorilor din industrie nu s-au intamplat multe lucruri care sa afecteze increderea. Consider ca trendul la nivelul pietei este unul bun. Bineinteles, pentru a spune ca 2017 va repeta evolutia din 2016, va trebui sa ne axam si pe alte tipuri de asigurari in afara de RCA, care au randamente inca inferioare posibilitatilor de dezvoltare", spune Mihai Tecau (foto).

De exemplu, arata seful Omniasig, in Romania alocarea bugetara medie la nivelul fiecarui individ pentru cheltuieli anuale cu asigurari depaseste cu putin 100 de euro, in timp ce in Cehia nivelul ajunge la 500 de euro.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont