Firma cu profil agricol a familiei guvernatorului bancii centrale, Mar SRL din Dragasani, judetul Valcea, va aplica, in 2007, pentru obtinerea de fonduri structurale din partea Uniunii Europene, a declarat, luni, guvernatorul Mugur Isarescu, la conferinta inaugurala a Institutului Aspen, potrivit NewsIn.

Mugur Isarescu a infiintat, in 2003, societatea Mar SRL, cu sediul in str. Traian din Dragasani-Valcea, o firma cu profil agricol. In decembrie 2004, administratorul acesteia era chiar Mugur Isarescu, el figurand, atunci, la Registrul Comertului, ca unic asociat al societatii. Dupa acea data, guvernatorul BNR a renuntat la functia de administrator, dar si la un pachet de 30% din partile sociale ale societatii, pe care le-a cedat sotiei sale, potrivit declaratiei de avere a guvernatorului BNR.

Mar SRL a inregistrat, anul trecut, un profit net de 3.878 lei si o cifra de afaceri de 36.461 lei. Pentru subventii si dezvoltare rurala, Romania va primi de la Uniunea Europeana (UE), in perioada 2007-2013, fonduri in valoare de peste 12 miliarde de euro, din care 940 de milioane de euro, in 2007.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »



Citeste si
Curs valutar BNR astazi, 30 aprilie: leul incepe saptamana in stagnare