Functionarii publici din Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratia Publica Locala (FNSAPL) au decis amanarea grevei de avertisment din 22 decembrie si a grevei generale din 29 decembrie pentru jumatatea lunii ianuarie 2007, informeaza NewsIn.

In urma intalnirii de marti dintre functionarii publici si reprezentantii Guvernului, cele doua parti nu au ajusns la o intelegere in ceea ce priveste majorarile salariale. in timp ce Guvernul a propus o majorare de 18%, in doua transe, functionarii au cerut cresteri salariale de opt procente din aprilie si de 12% din octombrie. De asemenea, acestia mai cer si acordarea primelor de vacanta restante, suspendate prin ordonanta de urgenta in anul 2000. Partea guvernamentala a stabilit ca ultima propunere a sindicalistilor sa fie discutata in sedinta de Guvern de joi.

In acest context, FNSAPL a decis amanarea protestelor programate la sfarsitul lunii decembire, pana dupa 15 ianuarie, data pana la care Guvernul s-a angajat ca va finaliza proietul de lege a salarizarii functionarilor publici.

Citeste si:

Functionarii publici au inceput negocierile cu Guvernul in urma cu peste o luna, dupa ce federatiile sindicale au organizat mai multe proteste la inceputul lunii noiembrie si amenintau cu declansarea altora. Dupa prima intalnire, din 16 noiembrie, sindicalistii au suspendat greva in urma promisiunilor reprezentantilor Guvernului.

Revendicarile functionarilor publici sunt majorari salariale, elaborarea unei legi de salarizare unica a personalului din administratia publica, precum si acordarea de sporuri specifice meseriei (spor de confidentialitate de 15%, spor de fidelitate cuprins intre 5 si 20%, indemnizatie de dispozitiv de 25% si alocatie de hrana).