Consumul de energie in Uniunea Europeana a continuat sa creasca in 2017, pentru al treilea an consecutiv, consumul de energie primara ajungand la 1,561 miliarde tone echivalent petrol, iar consumul final de energie la 1,222 miliarde tone echivalent petrol, arata datele publicate joi de Eurostat.

Potrivit sursei citate, in ambele cazuri este vorba despre cresteri de aproximativ 1%, comparativ cu 2016.

In randul statelor membre, cele mai mari cresteri ale consumului de energie primara in 2017, comparativ cu 2016, au fost inregistrate in Malta (avans de 12,9%, pana la 800.000 de tone echivalent petrol) si Romania (crestere de 5,7%, pana la 32,4 milioane tone echivalent petrol).

Pe de alta parte, consumul de energie primara a scazut in 2017, fata de 2016, in opt state membre: Estonia, Marea Britanie, Irlanda, Suedia, Finlanda, Olanda, Franta si Belgia.

Cand vine vorba despre consumul final de energie, in perioada de referinta acesta a scazut doar in patru state membre, raportat la 2016: Belgia, Marea Britanie, Italia si Slovenia. In Romania, consumul final de energie a crescut cu 4,4%, pana la 23,2 milioane tone echivalent petrol.

Eurostat subliniaza ca Uniunea Europeana s-a angajat sa scada consumul de energie cu 20% pana in 2020, cand consumul de energie primara ar trebui sa fie de 1,483 miliarde de tone echivalent petrol, iar consumul final de energie de 1,086 miliarde de tone echivalent petrol.

Cresterea consumului de energie pentru al treilea an consecutiv in 2017 duce UE si mai departe de tintele sale in domeniul eficientei energetice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri