Secretariatul General al Guvernului prin Departamentul pentru dezvoltare durabila si Directia pentru strategii guvernamentale au lansat oficial proiectul cu aplicare nationala dedicat dezvoltarii durabile a Romaniei. Finantarea proiectului se ridica la cinci milioane de euro, din care cea mai mare parte este reprezentata de fonduri europene nerambursabile.

Proiectul este denumit „Romania Durabila: Dezvoltarea cadrului strategic si institutional pentru implementarea Strategiei Nationale pentru Dezvoltare Durabila a Romaniei 2030".

Acesta se va derula pe o perioada de 36 luni, iar primele actiuni au fost intreprinse inca din luna august 2019.

Proiectul „Romania Durabila" se desfasoara in parteneriat cu Institutul National pentru Statistica si Asociatia Regionala pentru Dezvoltare Antreprenoriala Oltenia. Bugetul alocat pentru implementare este de 25 milioane de lei, din care 22 milioane de lei reprezinta fonduri europene nerambursabile, iar aproape 3 milioane de lei fonduri din bugetul entitatilor implicate in proiect.

Obiectivele proiectului

1. Operationalizarea cadrului strategic existent in domeniul dezvoltarii durabile prin elaborarea planului de actiune pentru implementarea SNDDR 2030, de catre Departamentul pentru dezvoltare durabila;

2. Realizarea unui mecanism de monitorizare si raportare a implementarii SNDDR 2030, prin extinderea si valorificarea rezultatelor,experientei si functionalitatii sistemului informatic agregator de date statistice elaborat in cadrul proiectului „Starea Natiunii –construirea unuiinstrument inovator pentru fundamentarea politicilor publice” (SIPOCA 11), gestionat de catre Directia pentru strategii guvernamentale, si realizarea corespondentei cu indicatorii pe care Institutul National de Statistica si alte institutii publice relevante ii colecteaza, centralizeaza si agrega;

3. Crearea cadrului institutional adecvat pentru implementarea si monitorizarea SNDD 2030 prin infiintarea de nuclee de dezvoltare durabila in cadrul autoritatilor publice centrale si locale, formarea profesionala in domeniul dezvoltarii durabile a personalului din cadrul acestora, si dezvoltarea capacitatii institutionale a Departamentului pentru Dezvoltare Durabila, in vederea indeplinirii functiilor de planificare strategica in domeniul dezvoltarii durabile, de coordonare a activitatilor de implementare rezultate din setul de 17 Obiective de Dezvoltare Durabila ale Agendei 2030 a O.N.U. pentru dezvoltare durabila si de monitorizare a progresului implementarii SNDD 2030 pe baza indicatorilor de dezvoltare durabila, functii stabilite prin Hotararea Guvernului nr. 313/2017 privind infiintarea, organizarea si functionarea Departamentului pentru Dezvoltare Durabila, cu modificarile si completarile ulterioare.

Proiectul se desfasoara in parteneriat cu Institutul National pentru Statistica si Asociatia Regionala pentru Dezvoltare Antreprenoriala Oltenia. Bugetul alocat

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri