Afirmatiile privind existenta unui proiect de lege privind reducerea salariilor functionarilor publici, prezentate in cadrul unei conferinte de presa de conservatorul Codrin Stefanescu, sunt false, informeaza Biroul de Presa al Guvernului, intr-un comunicat remis agentiei NewsIn.

"Afirmatiile privind reducerea salariilor functionarilor publici sunt false. Guvernul nu reduce salariile functionarilor publici si chiar a decis, in ultima sa sedinta, majorarea acestora, dar si a salariilor altor categorii de personal bugetar", se arata in comunicatul remis de Guvern.

In acelasi comunicat se mai precizeaza ca, in sedinta de miercuri, Guvernul a aprobat majorarile salariale de care vor beneficia functionarii publici in anul 2007. Astfel, acestia vor beneficia de trei majorari salariale pe parcursul anului 2007: o crestere cu 5% incepand cu luna ianuarie, o crestere cu 2% din luna aprilie si cu 11% din luna octombrie, rezultand o majorare totala, in 2007, 18,88%.

Codrin Stefanescu a declarat ieri in cadrul unei conferinte de presa, ca a intrat in posesia unui proiect de lege al Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, pregatit din data de 4 decembrie 2006, prin care Guvernul intentioneaza reducerea salariilor functionarilor publici incepand cu luna aprilie 2007. Potrivit reprezentantului Partidului Conservator (PC), Guvernul intentioneaza sa reduca atat salariul de baza, cat si sporurile acordate acestei categorii profesionale. Astfel, pentru un functionar clasa I, salariul ar urma sa fie redus cu 55,2%, pentru clasa a II-a - cu 51,3%, iar pentru clasa a III-a, cu 32,2%.

Stefanescu sustine ca a intrat si in posesia unor memorandumuri trimise de ministri, nominalizandu-l pe ministrul integrarii, Anca Boagiu, prin care acestia protesteaza fata de masurile urmarite de Guvern, avand in vedere ca salariile mai mari reprezinta o masura de reducere a coruptiei in sistem. Reprezentantul PC a afirmat ca masura urmareste un control politic mai mare acestei categorii profesionale, avand in vedere ca cei care calculeaza, partial, salariile functionarilor publici, sunt sefii lor, care sunt numiti politic.