Membrii sindicatelor din cadrul companiilor TMK Artrom din Reşiţa şi Slatina protestează joi, între orele 11:00 - 16:00, la sediul Guvernului României din Piaţa Victoriei, solicitând deblocarea conturilor companiei de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), pentru a-şi putea desfăşura activitatea şi păstra locurile de muncă.

Reprezentaţii sindicali susţin că în urma demersurilor susţinute ale sindicatelor din ultima perioadă s-a reuşit deblocarea conturilor pentru anumite plăţi precum salariile, însă activitatea companiei este în continuare în blocaj, transmite Agerpres.

"Vă aducem la cunoştinţă că alte firme care fac parte din TMK Steel Holding, cu puncte de activitate în Germania şi Cehia, nu au fost afectate de sancţiunile impuse prin Regulamentul Comisiei Europene nr.269/2014. Având în vedere această situaţie, constatăm că Ministerul Afacerilor Externe nu şi-a asumat un rol activ, în ceea ce priveşte reprezentarea intereselor naţionale în faţa organismelor europene, privind aplicarea în mod unitar al Aquis-ului Uniunii Europene.", se arată în scrisoarea trimisă de sindicalişti către Guvern.

Astfel, societatea are contracte cu peste 600 de beneficiari din UE, SUA şi Canada, fiind una dintre firmele competitive pe piaţă şi care contribuie la bugetul de stat, societatea nu a vândut marfă produsă în România către firmele înrudite, nu a plătit dividende în Rusia, ba chiar a investit în jur de 250 de milioane de euro în cele două fabrici din România, două treimi din finanţare venind din Rusia.

Potrivit organizatorilor, la protest vor participa aproximativ 300 de persoane din cadrul celor două unităţi. O altă revendicare a sindicaliştilor vizează micşorarea preţului la energie.

Sursa foto: Wall-street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri