"Ramura constructiilor din Romania are in continuare probleme legate de lipsa fortei de munca. Nu mai poti gasi oameni calificati chiar daca ar fi platiti cu salarii asemanatoare celor din Uniunea Europeana. Este o cursa a locurilor de munca, iar in prezent exista 200.000-300.000 de oameni care ar putea lucra in ramura constructiilor, dar pe care nu-i avem", a explicat Laszlo Borbely, la deschiderea expozitiilor internationale din domeniul constructiilor, CAMEX.

Acesta a adaugat ca Romania are in prezent cea mai mare dinamica din Europa pe segmentul constructiilor care a inregistrat o creștere de 30% in primul semestru al anului, comparativ cu perioada similara a anului trecut.

"De doi ani de zile domeniul imobiliar și cel al constructiilor din Romania sunt cele mai atractive piete pentru investitorii straini. Anul trecut segmentul romanesc al constructiilor a inregistrat o creștere de circa 17-18%, ceea ce inseamna ca in Romania inca se construiește bine. Mai mult, activitatea in constructii are o pondere foarte importanta in produsul intern brut (PIB), de aproximativ 20%", a mai spus Borbely.

Expozitiile Internationale CAMEX cuprind doua expo-conferinte, Acoperișuri, Izolatii și Fatade, respectiv, Hale și Constructii Industriale și se desfașoara intre 12 și 16 septembrie, la complexul Prisma.