Autoritatile romane, care organizeaza bursa locurilor de munca de la Roma, din 23 februarie, ofera peste 8.500 de locuri de munca pentru romanii care vor sa se intoarca in tara, din care 1.500 sunt oferite de firmele de constructii, iar restul de Agentia pentru Ocupare.
Presedintele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), Ionel Muscalu, a declarat, joi, ca romanii care vor participa la bursa de joburi din Italia vor avea posibilitatea sa aleaga atat din oferta de 1.500 de locuri de munca in constructii, cat si din cele peste 7.000 de slujbe vacante pe care le ofera institutia.

"ANOFM se duce in Italia cu o oferta de peste 7.000 de locuri de munca pe care angajatorii le-au inregistrat la noi. Dintre acestea, peste 4.000 ar putea fi ocupate, pentru ca sunt pentru muncitori calificati sau inalt calificati, ca de exemplu ingineri, iar salarile au ajuns si in Romania sa fie apropiate de cele din UE. Restul de aproximativ 3.000 de locuri de munca sunt pentru muncitori necalificati, iar aici am dubii ca vom avea succes, pentru ca romanii prefera sa munceasca in alte state ca necalificati decat la noi, unde salariile sunt inca mici", a spus Muscalu.

Potrivit oficialilor ANOFM, la bursa din 23 februarie, de la Roma, vor participa zece firme de constructii din Romania, care vor sa atraga romanii plecati in strainatate prin pachete salariale consistente. Muscalu a precizat ca si in Romania sunt anumite specializari din constructii unde salariile sunt comparabile cu cele din UE, iar pe langa salarii, angajatorii mai ofera si alte facilitati, precum tichete de masa si cazare.

Pe langa oferta de locuri de munca, autoritatile romane care se duc la Roma ii vor informa pe muncitori, mai ales pe cei care lucreaza la negru, care le sunt drepturile in Italia si de ce facilitati beneficiaza daca se angajeaza legal si platesc contributii de asigurari sociale.
Muscalu a mai precizat ca pentru a populariza bursa de la Roma, Ministerul Muncii si ANOFM au colaborat cu ambasada, consulatele, biserca sau cu diferite asociatii de romani din Italia. Evenimentul se va desfasura la sediul Centrului pentru Migratie, Azil si Integrare Sociala, Via Assisi nr 41.

Potrivit oficialilor ANOFM, in zona Lazio-Roma lucreaza legal, in domeniul constructiilor, aproximativ 17.000 de romani, iar potrivit datelor neoficiale tot atatia romani lucreaza la negru.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri