Platitorii de impozite pot depune declaratiile fiscale prin internet, prin folosirea semnaturii electronice, daca Autoritatea Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), sau orice alt furnizor acreditat, le elibereaza un certificat digital, a transmis ANAF.

ANAF acorda, gratuit, certificatele digitale, dar acestea pot fi folosite doar pentru plata impozitelor, a taxelor sau a contributiilor. Incepand cu intai mai 2008, certificatele digitale vor putea fi cerute doar furnizorilor acreditati, precizeaza ANAF.

Pentru a primi un certificat digital, platitorii trebuie sa se inregistreze ca utilizator al serviciului „Depunere declaratii on-line”, aflat pe site-ul Ministerului Economiei si Finantelor, portalul ANAF. Persoana imputernicita va completa si va transmite, electronic, cererea pentru obtinerea certificatului fiscal (formularul 140), pe care o poate descarca de pe portalul ANAF (http://anaf.mfinante.ro / sectiunea: asistenta contribuabili / toate formularele, cu explicatii / formularul 140).

Un exemplar tiparit, semnat si stampilat de contribuabil, va fi depus, in termen de 30 de zile de la transmiterea electronica a cererii, la administratia financiara de care apartine. La cererea tiparita se vor anexa o copie dupa documentul de identitate al solicitantului, in original si copie, si un document eliberat de contribuabil, din care sa rezulte dreptul solicitantului de a semna declaratiile fiscale.

Pentru declararea unei obligatii de plata pentru aceeasi perioada de raportare, contribuabilul nu va putea folosi, in acelasi timp, mai multe metode de depunere a declaratiilor fiscale. In situatia in care s-au folosit mai multe cai de transmitere pentru aceeasi obligatie fiscala, se va inregistra prima declaratie depusa.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Ministrul Economiei: Dacă scad infectările, din 15 iunie deschidem mall-urile
Setari Cookie-uri