Astfel, CNP estimeaza ca PIB-ul nominal va ajunge, in acest an la 505 miliarde lei, de la 404,7 miliarde lei in 2007, mai arata raportul.

Pentru 2009, prognoza oficiala a fost, de asemenea, revizuita in sus, la 6,5%, de la un nivel anterior de 6,1% prevazut in prognoza de primavara. Cresterea economica se va tempera treptat in intervalul 2010 - 2013, plafonandu-se, in ultimii doi ani ai perioadei, la 6%, mai prevede prognoza CNP.

Ministrul economiei si finantelor a anuntat aceste previziuni pentru cresterea economica inca de miercuri, in cadrul unei conferinte de presa.

Citeste si:

"In prezent, economia Romaniei inregistreaza cei mai buni parametri din istoria sa moderna. Iar daca in 2009 vom inregistra o crestere economica de 6,5%, nu inseamna o prabusire, sau hard landing (aterizare fortata n.r.), cum se vehiculeaza, ci tot un avans al economiei. Nimeni nu creste cu 9% tot timpul", a declarat Vosganian.

In primul semestru al acestui an, avansul PIB a fost de 8,8%, nivel record al perioadei postcomunista pentru Romania, iar anul trecut economia Romaniei a crescut cu 6%.

Romania inregistreaza un ritm alert de crestere economica
intr-un context economic mondial de stagnarea sau chiar recesiune in cazul unora dintre statele dezvoltate.