Pentru 2009, ne-a fost solicitata de catre consumatorii industriali o cantitate, insumata, dubla de energie electrica, fata de necesarul de electricitate din 2008. Ma refer aici la clientii Electrica. Din toata aceasta cantitate de electricitate, avem deja asigurata 80%”, a precizat Corneliu Stan, citat de NewsIn.

Directorul general al Electrica a refuzat sa precizeze despre ce cantitate de energie electrica este vorba, motivand ca face acest lucru din cauza concurentei.

Astfel, Alro Slatina a cerut cu aproape 100% mai mult fata de cantitatea solicitata pentru acest an, Mittal Steel cu 6-7% mai putin si Oltchim, cu 20% mai mult.

Cei mai mari consumatori de energie electrica din tara sunt: producatorul de aluminiu Alro Slatina, combinatul siderurgic Mittal Steel si combinatul de ingrasaminte Oltchim, toti clienti ai companei de stat Electrica.

Citeste si:

Compania de stat Electrica este distribuitor si furnizor de energie electrica detinut de stat. Compania a anuntat investitii de pana la 1,5 miliarde euro, in producere, pentru urmatorii cinci ani.

Prin filialele de distributie si cele de furnizare din Transilvania si Muntenia (Electrica Transilvania Nord, Electrica Transilvania Sud, Electrica Muntenia Nord), precum si prin filiala Electrica Serv, Electrica deserveste aproximativ 5,5 milioane clienti. Electrica detine in prezent 78% din capitalul social al acestor societati comerciale.

In 2007, cifra de afaceri a companiei Electrica a fost de 6,115 miliarde lei, iar profitul net de 128 milioane lei.