Consumul de electricitate nu va scadea pana la sfarsitul acestui an cu mai mult de 10%, iar cel de gaze cu mai mult de 20%, fata de nivelul anului anterior, potrivit presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), Petru Lificiu.

"Pretul gazelor naturale si cel al energiei electrice, desi ar fi trebuit sa creasca la solicitarea operatorilor, el poate ramane constant", a precizat Petru Lificiu, informeaza NewsIn.

El a adaugat ca autoritatea a gasit solutii pentru a mentine pretul gazelor si energiei electrice livrate populatiei la nivelul din prezent.

Presedintele ANRE a mai spus ca producatorii trebuie sa incerce sa scada costurile neperformante.

Totodata, in opinia lui Lificiu, problema incalzirii in orasele mari dureaza de peste 20 de ani.

Consumul de gaze naturale a scazut de la inceputul anului si pana acum cu 20,3%, iar cel de electricitate cu circa 9%, la nivel national, fata de aceeasi perioada din anul trecut, pe fondul crizei.

ANRE se afla in subordinea directa a Guvernului si are misiunea de a crea si aplica sistemul de reglementari necesar functionarii sectorului energiei si pietelor de energie electrica, energie termica si gaze naturale in conditii de eficienta, concurenta, transparenta si protectie a consumatorilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Setari Cookie-uri