Acoperisul Primariei Sectorului 1 din Bucuresti, situata Bulevardul Banu Manta, a fost cuprins de flacari. Cladirea se afla in renovare si, in acest moment, mai multe masini de pompieri pompieri intervin pentru stingerea incendiului, informeaza Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti, scrie 9AM.
Update: Incendiul la cladirea Primariei sectorului 1 din strada Banu Manta a inceput in jurul orei 11.30, iar pompierii au fost alertati la 11.40, prin sistemul 112. In cladire se aflau doar echipe de muncitori care lucrau la consolidare si, deocamdata, nu se cunosc cauzele incendiului.

La fata locului intervin in acest moment 10 masini cu apa si spuma si cinci autoscari. 30 de jandarmi asigura zona si ajuta la stingerea incendiului.

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat ca vinovatii pentru izbucnirea incendiului care a cuprins acoperisul cladirii din strada Banu Manta vor plati integral pagubele, imobilul aflandu-se in gestiunea constructorului care se ocupa de renovare si consolidare.

"Noi participam numai cu fonduri, cladirea era, pe durata lucrarilor, in gestiunea constructorului contractat de Ministerul Dezvoltarii. Asteptam, mai intai, rezultatele anchetei privind cauzele exacte ale incendiului, iar apoi vinovatii vor plati toate pagubele, a carora valoare nu poate fi estimata in acest moment", a spus Chiliman.

Edilul sectorului 1 exclude ca incendiul sa fi izbucnit de la instalatia electrica a cladirii si invoca drept cauza posibila "aparatele de sudura sau de alte natura" folosite de muncitori in apropierea acoperisului. "Cladirea nu mai era racordata la sistemul de alimentare cu electricitate. Focul e posibil sa fi aparut de la aparate ale muncitorilor", a mai spus Chiliman.


Cladirea care a luat foc pe Banu Manta si unde a functionat Primaria Sectorului 1 a fost construita in 1927 si este monument istoric, spun reprezentantii ISU Bucuresti, care precizeaza ca imobilul este in renovare din 2007.

Consolidarea cladirii ar urma sa se finalizeze in 2011.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri