Astfel, cele doua parti au decis anularea sumei de 1.443.402,28 euro care nu a fost folosita in cadrul finantarii de 29,453 milioane euro pentru cofinantarea Programului de dezvoltare a infrastructurii in orasele mici si mijlocii din Romania, SAMTID - B, potrivit agentiei NewsIn.

Proiectul a vizat imbunatatirea calitatii, sigurantei si eficientei serviciilor de alimentare cu apa din orasele mici si mijlocii, iar beneficiarii imprumutului sunt 36 de localitati cu o populatie de pana la 100.000 de locuitori din judetele Arad, Maramures, Mures, Prahova si Suceava.

Totodata, BEI a decis prelungirea pana la 31 decembrie a termenului de finalizare a unor lucrari din cadrul contractului de finantare de 12,566 milioane euro pentru cofinantarea Programului de dezvoltare a infrastructurii in orasele mici si mijlocii din Romania (SAMTID), faza I.

Proiectul are ca scop imbunatatirea calitatii, sigurantei si eficientei serviciilor de alimentare cu apa din orasele mici si mijlocii. Beneficiarii imprumutului sunt 24 de localitati, cu o populatie de pana la 100.000 de locuitori din judetelor Alba, Botosani, Calarasi si Hunedoara.

MFP precizeaza ca operatiunile nu majoreaza obligatiile financiare ale Romaniei fata de BEI si nici nu determina noi conditionalitati economice fata de cele convenite initial.