Basescu a sugerat ca ar fi necesara largirea bazei de impozitare, inclusiv prin eliminarea exceptiilor de plata impozitelor, potrivit unor surse politice care au participat la discutiile ce au avut loc ieri la Cotroceni, scrie NewsIn.

In ceea ce priveste Legea ANI, declarata recent neconstitutionala de CCR, presedintele Traian Basescu a spus ca trebuie identificate rapid solutii pentru a pune in acord prevederile Legii fundamentale cu nevoia de verificare a averilor si incompatibilitatilor. In caz contrar, a punctat Basescu, raportul din vara a Comisie Europene risca sa fie negativ.

Presedintele a anuntat saptamana trecuta ca ii va chema pe membrii Executivului la consultari. Subiectele pe care presedintele a spus ca le va pune in discutie vizeaza reforma sistemului bugetar, situatia concedierilor din administratie, dar si programele finantate cu fonduri UE.

Presedintele se aratase nemultumit, la o emisiune TV, de numarul mic de concedieri din sistemul bugetar. "Nu va ascund ca nu sunt convins nici de realitatea a ceea ce se afirma la Guvern, am dat oameni afara... Nu prea am vazut in statistici someri din sectorul bugetar. Nu prea am vazut. O sa ma mai uit cu atentie zilele urmatoare. S-au comasat ministere, dar a ramas acelasi numar de salariati... Ceva e in neregula si acolo. Am sa am o discutie cu Guvernul saptamana viitoare", a aratat Basescu.